6/11/12

0 Guernica

Στην τάξη μας φέτος ασχολούμαστε με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα από τα οποία ανακαλύπτουμε πολύ σημαντικά στοιχεία για την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας και άλλων χωρών,  για τον τρομερά δύσκολο μα συνάμα αξιοθαύμαστο τρόπο επιβίωσης των ανθρώπων, για τις συνήθειες του αρχαίου κόσμου κ.α.
   Για να συνειδητοποιήσετε ....
πόσο πολύ ερευνούμε τα θέματα που μας δίδονται,από την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου όπου ο Έλληνες κατατρόπωσαν τους Ιταλούς στα Αλβανικά βουνά μελετήσαμε τον  εξαιρετικά οδυνηρό και δαπανηρό Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τελικά ερευνήσαμε την καταστροφή της  Ισπανικής πόλης Guernica από την οπτική γωνία του διάσημου καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο με το έργο του Guernica.
   Η Guernica είναι ένα συγκλονιστικό έργο του Πάμπλο Πικάσο ζωγραφισμένο με το χαρακτηριστικό «παιδικό» τρόπο που ζωγράφιζε ο πολυβραβευμένος  Ισπανός καλλιτέχνης. Ο Πικάσο είχε επηρεαστεί αφάνταστα από την απέραντη απανθρωπιά και βιαιότητα του πολέμου και έκτοτε έκανε αμέτρητες προσπάθειες, για να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτήν την τραγωδία. Αφού το δυνατό του χαρτί ήταν η ζωγραφική αποφάσισε να διαδώσει τον βομβαρδισμό της Guernica μέσα από έναν πίνακα.  Ζωγράφιζε μανιωδώς και έτσι σε λιγότερο από έναν μήνα το έργο του ήταν έτοιμο. Αν και το έργο του δέχτηκε πολύ άσχημες κριτικές ο Πικάσο δεν πτοήθηκε γιατί ήξερε πως είχε εκπληρώσει τον σκοπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων του site