15/7/11

0 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΙΣ 14-7-2011

Χθες, εγώ με τους γονείς μου, τους δύο πολύ κεφάτους μουσικούς δασκάλους μου, τον κο Μπάμπη Τσακαλίδη και τον κο Δημήτρη Μπαχτσεβανίδη και τρία ακόμη άτομα, διανύσαμε μια διαδρομή 150 χιλιομέτρων,από την όμορφη παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, έως την εξίσου όμορφη ορεινή Καβάλα, για να παρακολουθήσουμε το ρεσιτάλ των εξαιρετικών Pierre Amoyal (βιολί) και Hamish Milne (πιάνο).
Μπορεί να κουραστήκαμε πάρα πολύ, αλλά αυτή η εξαίσια, συναρπαστική, εκπληκτική, μαγευτική παράσταση κάλυψε την κούραση μας και με το παραπάνω. Ερμήνευσαν συναρπαστικά, μελωδίες των πασίγνωστων συνθετών: Edvard GRIEG, Sergei PROKOFIEV και Cesar FRANK.
  Ο Pierre Amoyal, κατάγεται από την Γαλλία, και είναι ένας από τους σπουδαιότερους βιολονίστες της γενιάς του. Στα 17 του, έφυγε στο Λος Άντζελες, όπου σπούδασε επί πέντε χρόνια με τον θρύλο του βιολιού, τον ανεπανάληπτο Jascha Heifetz! Ο Pierre είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο λόγω των αμέτρητων συναυλιών του και του σπάνιου ταλέντου του. Παίζει ένα από τα πιο φημισμένα βιολιά στον κόσμο- το Stradivarius "Kochansky" το οποίο κατασκευάστηκε το 1717. Βρέθηκε εκ θαύματος στην Ιταλία το 1991, τέσσερα χρόνια αφότου είχε κλαπεί από το αυτοκίνητο του.
  Ο Hamish Milne ένας από τους επιφανέστερους πιανίστες των τελευταίων 40 χρόνων έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις σημαντικότερες βρετανικές ορχήστρες! Η συνολική του δισκογραφία περιλαμβάνει 20 CD. Επίσης ο Hamish είναι και συγγραφέας. Έχει δημοσιεύσει βιβλία όπως το bartok- his lifes and times. Είναι καθηγητής πιάνου στη Royal Academy of Music του Λονδίνου και καθηγητής στο University of London.
  Αυτό που με εντυπωσίασε από την παράσταση ήταν ότι μιλούσε πάντα ο βιολονίστας και όχι ο πιανίστας! Γιατί πιστεύετε ότι γίνετε αυτό;       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων του site