20/12/09

0 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η γνώμη μου είναι ότι στον τομέα των πνευματικών δραστηριοτήτων τα μαθηματικά είναι το καλύτερο μάθημα. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν έφεση σ' αυτό το μάθημα και αυτό τους αποθαρρύνει. Αυτό είναι λάθος. Πολλές φορές οι δάσκαλοι/ες προσπαθούν να χαρίσουν αυτήν την έφεση στα παιδιά, αλλά εκείνα χάνουν αυτήν την ευκαιρία με το να χαζεύουν. Κι αυτό είναι επίσης λάθος. Τα παιδιά έχουν το άγχος του διαλείμματος δηλαδή, τι θα παίξουν στο διάλειμμα, με ποιον θα παίξουν στο διάλειμμα κ.λ.π. Έτσι χάνεται ο οίστρος της μάθησης (όποτε έχουν) και γι' αυτό δεν γίνονται καλοί η άριστοι μαθητές.
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πιστεύω ότι τον τομέα του αθλητισμού τον αποτελούν κυρίως
ο στίβος, οι πολεμικές τέχνες και τα αθλήματα με μπάλα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϋ κ.λ.π. Η δική μου άποψη
είναι ότι από τον κλάδο των πολεμικών τεχνών τα καλύτερα αθλήματα είναι το Tae Kwon Do και το Judo. Συμπερασματικά έχω να πω ότι για τη σωστή διαπαιδαγώγηση ενός νέου, πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις πνευματικές και αθλητικές δραστηριότητες και όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες <<Νους υγιής εν σώματι υγιή>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θα δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια εκτός από αυτά με ανάρμοστο περιεχόμενο τα οποία και θα διαγράφονται αμέσως.

Αρχειo αναρτησεων του site