6/7/13

0 7o καλοκαιρινό μαθηματικό σχολείο στην Λεπτοκαρυά



Γεια σας παιδιά, επανέρχομαι και πάλι έπειτα απο μία μεγάλη, κουραστική, αξέχαστη εβδομάδα με πάρα πολλά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αλλά και αρκετό παιχνίδι και διασκέδαση. ''Παν μέτρον άριστον" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας.
Φέτος για πρώτη μου φορά, και ελπίζω όχι τελευταία, συμμετείχα στο 7ο Μ.Κ.Σ (Μαθηματικό Καλοκαίρινο Σχολείο) από το οποίο έλαβα αρκετές γνώσεις και εμπειρίες που θα μου ειναι αρκετά χρήσιμες στο κοντινό μέλλον! Επίσης γνώρισα πολύ σημαντικούς και μορφωμένους ανθρώπους όπως τον κ. Φελλούρη, τον κ. Τυρλή και τον κ. Ζώτο. Οι δύο τελευταίοι μου έκαναν και μάθημα και με τον τρόπο τους με έκαναν να αγαπήσω τα μαθηματικά ακόμα περισσότερο.
Επίσης γνώρισα πολλά καλλιεργημένα παιδιά με αρκετές μαθηματικές αλλά και ΜΟΥΣΙΚΕΣ γνώσεις. Έτσι ταιριάξαμε απόλυτα χωρίς μεγάλη δυσκολία.
Το καθημερινό μας πρόγραμμα ήταν περίπου το εξής: Ξυπνούσαμε με τα παιδιά από το δωμάτιο στις 7 το πρωί. Κατά τις 7:30 πηγαίναμε για πρωινό και στις 8:30 δύο γραφικά τρενάκια μας μετέφεραν στο Γ.Ε.Λ Λεπτοκαρυάς όπου γινόταν το μάθημα.
Στην τάξη μου (Α' Λυκείου) ήμασταν δύο παιδιά από τα δύο άκρα της Ελλάδος. Εγώ και ένα παιδί από την Κρήτη, ο Παναγιώτης, αλλά και παιδιά από μακρινά νησιά και τόπους. Το μάθημα τέλειωνε στις 13:30 και μόλις φτάναμε στο ξενοδοχείο ορμούσαμε όλοι με μανία στο εστιατόριο (Ο Θεός να το πει εστιατόριο) για να προλάβουμε το φαγητό (Ο Θεός να το πει φαγητό). Μετά είχαμε ξεκούραση στα δωμάτια μέχρι τις 5 και από τις 5 μέχρι τις 8, 8:30 πηγαίναμε για τένις, μπακετ, στην πισίνα ή οτι άλλο θέλαμε που να ήταν επιτρεπτό. Στις 22:00 βλέπαμε ταινίες (όπως την La habitacion de Phermat κλπ) και στις 00:30 πηγαίναμε για ύπνο.
Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία την οποία επιθυμώ να ξαναζήσω.

Υ.Γ : Το πρόγραμμα δεν το εκτελούσαμε κατά γράμμα, κάναμε κάποιες αλλαγές (όχι απαραίτητα μικρές).

Αρχειo αναρτησεων του site