29/6/12

0 Το λεύκωμα της τάξης μου

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το λεύκωμα της τάξης μου πατήστε εδώ

1 Euro 2012 ITA-GER και Σύνοδος Κορυφής

(Η Μέρκελ σβήνει τον πόνο της με μπύρα!)
  Και ναι είναι γεγονός! Τα δύο από τα πέντε ''γουρουνάκια'' της Ευροζώνης, είναι στον τελικό, ενώ τα γερμανικά Panchers κλαίνε την μοίρα τους. Βέβαια η Αγγελικούλα μας, σίγουρη πώς η οικονομία της χώρας της είναι ανάλογη, και όχι αντιστρόφως ανάλογη όπως φαίνεται,  με την ποδοσφαιρική της ομάδα, θέλησε να παρακολουθήσει Live, τα χάλια του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Έτσι, ζήτησε να τοποθετηθεί τηλεόραση κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής!
  Αν έγινε η ευχή της πραγματικότητα (όπως και ελπίζω), ο κ. Μόντι ευελπιστώ να έδωσε στην Αντζελίνα μας να καταλάβει, με κάποιες "ευγενέστατες" χειρονομίες το τραγικό της λάθος. 
  Απ' την άλλην βέβαια ο Μόντι με τα λίγα χρήματα πού έχει το κράτος του θα χτίσει τον ναό St. Balloteli και στην είσοδο του θα βρίσκονται δύο αγάλματα, αριστερά και δεξιά, όπου ο Μπαλοτέλι... με συγχωρείτε, ο Άγιος Μπαλοτέλι, με το φωτοστέφανο στο κεφάλι, θα σκίζει κυριολεκτικά τα δίχτυα του Μανολάκη. 
  Αυτά για σήμερα και ελπίζω όπως και όλοι οι Έλληνες να πέσει το αεροπλάνο με το οποίο θα γυρίσει η καγκελάριος στην ηττημένη-μουτρωμένη Γερμανία. 

27/6/12

0 Βυζαντινά μνημεία του Έβρου

Πριν λίγο καιρό, η δασκάλα μας της Ε' Δημοτικού μας μοίρασε ένα φυλλάδιο με αφορμή την Βυζαντινή ιστορία που διδαχθήκαμε στην περυσινή τάξη. Το φυλλάδιο αυτό αφορά στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής του Έβρου. Αποφάσισα να ανεβάσω αυτό το φυλλάδιο σε ψηφιακή μορφή, γιατί είναι μια όμορφη δουλειά (κυρία δεν γλύφω),  που πιστεύω ότι θα μας χρησιμεύσει και ως τουριστικός οδηγός για την περιοχή του Έβτου. Για να δείτε ή να κατεβάσετε το φυλλάδιο σε PDF αρχείο πατήστε εδώ.

0 17 λόγοι για να αγαπήσουμε ένα βιβλίο



11/6/12

0 Ο μικρός πρίγκηπας

Στις 8 Ιουνίου 2012, Η κ. Μελπομένη Σωτηριάδου, δασκάλα του τμήματος Ε'2 του σχολείου μας και η κ. Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη, μουσικός, σε συνεργασία με εμάς τα παιδιά, αποφάσισανε να παίξουμε το έργο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, Ο μικρός Πρίγκηπας!
 Κατά την άποψη μου η εκδήλωση ήταν τρομερά ενδιαφέρουσα και συγκίνησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό το κοινό, που βρήκε την παράσταση εξαιρετική! Αν και υπήρχαν αρκετά τεχνικά προβλήματα η ορχήστρα έπαιξε καταπληκτικά. Όλοι οι "ηθοποιοί-μαθητές-μουσικοί" ήταν συγκλονιστικοί!
 Οι πρόβες ήταν πολύ κουραστικές μα συνάμα διασκεδαστικές. Η παράσταση αποτέλεσε την αφορμή να μάθουμε να συνεργαζόμαστε.  Και πάντα όταν κουράζεσαι, όταν κοπιάζεις το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο καλό.
 Ελπίζω να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο για να ξαναζήσουμε αυτές τις ωραίες μέρες!!!!!!!!! 

1/6/12

0 Νέες επιτυχίες της Μαθηματικής εταιρείας

Η Ελληνική αποστολή συμμετέχοντας στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, κατάφερε να κατακτήσει  δύο χρυσά, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο μετάλιο και μια εύφημη μνεία!
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.
Η ομάδα οργανώθηκε μετά από την κατάταξη των αθλητών μετά από την διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών. Για να δείτε την κατάταξη των παιδιών πατήστε εδώ.
Για τα τελικά αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας νέων εδώ


Αρχειo αναρτησεων του site