24/12/11

0 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του British school

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το φροντιστήριο των αγγλικών μου BRITISH SCHOOL οργάνωσε όπως κάθε χρόνο μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΚΕΠΑΚΥ. Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε το θεατρικό που οργάνωσε η τάξη μου.

23/12/11

0 Μαθηματικό μυαλό 500.000 δολαρίων

Στον διεθνούς φήμης Έλληνα καθηγητή Δημήτριο Χριστοδούλου απονέμεται ένα από τα σημαντικότερα βραβεία που δίνονται στα μαθηματικά. Ο κ. Χριστοδούλου, καθηγητής του Πολυτεχνείου ΕΤΗ Ζυρίχης, τιμάται με το διεθνές βραβείο «Shaw», όπως και ο Αμερικανός καθηγητής του

20/12/11

1 Μουσική παράσταση από τους δασκάλους μου

Την Δευτέρα 19/12/2011 οι δύο δάσκαλοί μου Χαράλαμπος Τσακαλίδης και Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης έδωσαν μια καταπληκτική μουσική παράσταση για πιάνο και βιολί στο σύλλογο κυρίων και δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, με έργα του Arcangello Corelli, Wolfgang Amandeus Mozart, Franz Peter Schubert, Franz List και Camille Saint Saens. 
Παρακάτω τα βιογραφικά τους:
Βιολί, Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης
Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1984 στην Αλεξανδρούπολη και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο “Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης” σε ηλικία 7 ετών. Από το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο “Φαέθων” με καθηγητές τους Πέτρο Βλάσση (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών), Επαμεινώνδα Φίλιππα (Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ.) και Τάνια Χαριτοπούλου (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών), με την οποία και έλαβε το πτυχίο βιολιού με βαθμό “Άριστα” το 2005. Το 2008 έλαβε το δίπλωμα βιόλας με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” με καθηγητή τον εξάρχοντα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξη Θεοφυλάκτου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Χρήστο Πολυζωίδη, Δημήτρη Πολυζωίδη, ΕΙizabeth Βaich Ρolyzoides, Μargheritta  Marseglia, Georg Hamann και Γιάννη Ιωαννίδη. Εμφανίζεται ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου παίζοντας βιολί ή βιόλα. Διδάσκει βιολί και βιόλα στο ωδείο "ΦΑΕΘΩΝ" στην Αλεξανδρούπολη και στο Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας και είναι απόφοιτος του τμήματος “Αγροτικής Ανάπτυξης” του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Ορεστιάδα.
Πιάνο, Χαράλαμπος Τσακαλίδης.
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976. Σπούδασε στο Ωδείο 'ΦΑΕΘΩΝ’ όπου έλαβε με άριστα το πτυχίο αρμονίας το 1997, το πτυχίο αντίστιξης το 1999 και το πτυχίο φούγκας το 2001, με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς και το πτυχίο πιάνου το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Το 2011 έλαβε το Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Θανάση Τρικούπη με βαθμό Άριστα Παμψηφεί & Α' Βραβείο. Το 2000 συμμετείχε σε ηχογράφηση για το σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού". Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, αλλά και ως μουσικός συνόλων σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Κέρκυρα. Έχει παρακολουθήσει master classes με γνωστούς σολίστες πιάνου και συνθέτες όπως τους Δ. Τουφεξή και Γ. Ιωαννίδη. Ως συνθέτης έχει διακριθεί με το έργο του «Έρκος» για πιάνο που προκρίθηκε στον «1ο πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους συνθέτες». Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διορισμένος εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου.





17/12/11

Παρακάτω είναι ορισμένες ιστοσελίδες που αφορούν τα Χριστούγεννα.
Ας ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας ………

1.Ας μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι κυρίως θρησκευτική γιορτή. 
Διαβάζουμε για τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Κυρίου, ακούμε και το απολυτίκιο των Χριστουγέννων. 
 








http://www.matia.gr/7/72/7204/7204_2_1.html

Διαβάζουμε για τη νηστεία των

Αρχειo αναρτησεων του site