28/6/11

0 Η αρχή του καλοκαιριού

Επιτέλους το βαρετό και κουραστικό σχολείο τελείωσε. Ελεύθερος πια χωρίς την καθημερινή σχολική πίεση μπορώ να παίζω για ατελείωτες ώρες με τους φίλους μου. Πρέπει όμως να μην παίζουμε μόνο και να αμελούμε το διάβασμα. Το διάβασμα είναι απαραίτητο για όλους και ειδικότερα για τα παιδιά γιατί ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται γρηγορότερα από των μεγάλων. Η άποψή μου είναι να κάνουμε οτιδήποτε με μέτρο. Δεν πρέπει να διαβάζουμε τόσο πολύ το καλοκαίρι, αλλά ούτε και να παίζουμε για ατελείωτες ώρες. Το παν στη ζωή είναι το μέτρο. Αυτόν τον κανόνα εφαρμόζω και εγώ κάθε καλοκαίρι.

26/6/11

0 ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν καταλάβει σε τι άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα. Ζητούν συνεχώς λεφτά από τους γονείς τους (κάτι που αρκετές φορές κάνω κι εγώ και προσπαθώ να το σταματήσω) και κάποια παιδιά πολλές φορές τους απειλούν λέγοντάς τους ότι δεν θα διαβάσω τα μαθήματά με σκοπό να τους δώσουν χρήματα. Ευελπιστώ ότι αργά ή γρήγορα τα παιδιά θα χρησιμοποιούν τα λεφτά με μέτρο.

23/6/11

6 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, μου ήρθε ένα e-mail από την κυρία Έλσα Ποιμενίδου που παρουσιάζει την εκπομπή 5+ στην ΕΤ3 για να παρουσιαστώ εκεί. Βρήκε το ιστολόγιο μου στο INTERNET και ήθελε να μιλήσουμε γι' αυτό. Το στούντιο της εκπομπής δεν βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη αλλά στην Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό κάναμε απευθείας σύνδεση από το στούντιο του ΟΤΕ της Αλεξανδρούπολης που βλέπετε στην εικόνα. Υπήρχε πρόβλημα στον ήχο γιατί άκουγα την φωνή μου. Είχα αρκετό άγχος γιατί θα μ' έβλεπε όλη η Ελλάδα, κάτι που νομίζω ότι μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα στο video.

19/6/11

2 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου του 2011 έδωσα εξετάσεις και πήρα την κόκκινη ζώνη. Η απονομή έγινε στο καινούριο γυμναστήριο του συλλόγου. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον θείο μου απ' την Γερμανία, τον Γιώργο Τσαταλμπασίδη ο οποίος βοήθησε πολύ στην άνοδο μου στο Tae Kwon Do. 

17/6/11

3 ΚΕΜΑΛ

Εγώ σε συνεργασία με τον δάσκαλό μου που με βοήθησε πάρα πολύ παίξαμε το όμορφο αυτό κομμάτι που ονομάζεται Κεμάλ!!!

9/6/11

1 Διαπαιδαγώγηση και... ελευθερία βούλησης

Κάθε άνθρωπος – της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας – από τη στιγμή που γεννιέται, είναι αυτόματα μέλος μιας οικογένειας, μιας κοινότητας, μιας σχολικής τάξης και πιθανόν, μιας ενορίας. Καθώς μεγαλώνει διαπαιδαγωγείται και πλάθει την προσωπικότητά του, κατά ένα μεγάλο βαθμό, με βάση τους παραπάνω παράγοντες. Από την κάθε ομάδα που ...

7/6/11

0 Άγχη γονέων ...παιδεύουσι τέκνα

Το παρακάτω εκπληκτικό άρθρο είναι γραμμένο από τη θεία μου που ονομάζεται Σωτηρία Κυριαζίδου, η οποία θα βοηθήσει τους ενήλικες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αγχώνουν τα παιδιά τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι όσοι μεγαλώνουν παιδιά προφανώς θα αντιλαμβάνονται το άγχος και την ανησυχία που έχουν οι γονείς για τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους, και ...

0 ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ


0 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΑΟΥΛ


0 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΔΑ


6/6/11

0 Η κρίση στην κοινωνία ... κρίση στην οικογένεια

Οι συνθήκες ζωής συνεχώς αλλάζουν και δημιουργούνται νέες ανάγκες, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από άγχος και αβεβαιότητα, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Η νεολαία σήμερα βιώνει σε πολύ έντονο βαθμό αυτές τις κοινωνικές αλλαγές, καθώς επηρεάζουν άμεσα το μέλλον τους, με αποτέλεσμα να είναι κυρίαρχο το αίσθημα της ...

1/6/11

0 Πέντε Ελληνικά Μετάλλια στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ολοκληρώθηκε η 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας από 4 έως 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά.
Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες (Β.Μ.Ο.) είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη σ΄ αυτό αποτελεί η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως της Αγγλίας, Γαλλίας και της Ιταλίας.
Οι έλληνες μαθητές μέλη της ελληνικής ομάδας, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, διακρίθηκαν σ΄ αυτή τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα:

Βλάχος Γεώργιος Αργυρό Μετάλλιο
Κακαρούμπας Σπυρίδων Χάλκινο Μετάλλιο
Καλαντζής Γεώργιος Χάλκινο Μετάλλιο
Λώλας Παναγιώτης Χάλκινο Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Χάλκινο Μετάλλιο
               
Συνοδοί των μαθητών ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Μπόλης και ο Μαθηματικός Διδάκτορας κ. Δημήτριος Κοντοκώστας.
Τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας.
Πηγή http://www.hms.gr/

Αρχειo αναρτησεων του site