28/1/10

0 JULIE & JULIA


 Η τέχνη της μαγειρικής δεν είναι μόνο τηλεοπτική εμμονή, αλλά εξακολουθεί να γοητεύει και τη μεγάλη οθόνη: Όσοι δεν έχουν συνδυάσει το κινηματογραφικό καλοκαίρι με γιγάντια ρομπότ, εξωγήινα τέρατα και μεταλλαγμένους υπερήρωες ίσως αξίζει να ρίξουν μια ματιά στο τρέιλερ του «Julie and Julia» της νέας ταινίας της Νόρα Έφρον (Sleepless in Seattle, You’ve Got E-Mail, Michael, αλλά και Bewitched) και όχι μόνο γιατί το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν είναι άλλο από τις περσινές υποψήφιες για Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Έιμι Άνταμς, που ξανασυναντώνται μετά την «Αμφιβολία». Η ιστορία ακολουθεί την πορεία δύο γυναικών με πολύ διαφορετική ζωή που τις συνδέει η κοινή τους αγάπη για τη μαγειρική και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Julie Powell, όσο και σε αυτό της Julia Child με τίτλο «Η ζωή μου στη Γαλλία». Όλα αρχίζουν όταν η Julie (-ουσιαστικά πρόκειται για την Powel, τη συγγραφέα του βιβλίου που υποδύεται η Άνταμς) μια κυβερνητική υπάλληλος αποφασίζει να πειραματιστεί με το θρυλικό βιβλίο μαγειρικής της Child «Mastering the Art of French Cooking», ανεβάζοντας στο blog της στο διαδίκτυο τις καθημερινές τις περιπέτειες στην κουζίνα. Κι επειδή όταν υπάρχει πάθος, αγάπη και ... πολύ βούτυρο, όλα είναι πιθανά, ο νέος γευστικός κόσμος που ανοίγεται μπροστά της σύντομα βρίσκει ακόμα μία πιστή οπαδό.


Για να κατεβάσετε το 1o CD πατήστε εδώ


Για να κατεβάσετε το 2o CD πατήστε εδώ


Για να κατεβάσετε τους υπότιτλους πατήστε εδώ



7/1/10

1 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Η/Υ

Πριν δημιουργήσω αυτό το blog ήμουν ανήμπορος να χειριστώ κατάλληλα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έπαιζα μόνο ηλεκτρονικά παιχνίδια. Καθώς μεγάλωνα άρχισα να καταλαβαίνω την σωστή και λάθος χρήση των υπολογιστών. Η σωστή χρήση είναι όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο από τους υπολογιστές και η λάθος είναι όταν μπαίνεις σε ανώφελες ιστοσελίδες, π.χ ιστοσελίδες ηλεκτρονικών παιχνιδιών κ.λ.π. Μαζί με τον πατέρα μου συμφωνήσαμε να δημιουργήσει ο καθένας από ένα blog με σκοπό να μάθω την λειτουργία του. Είμασταν πολύ καιρό <<κολλημένοι>> στους υπολογιστές μας ψάχνοντας τον τρόπο και στο τέλος τον βρήκαμε. Έτσι, με τη δημιουργία αυτών των ιστοσελίδων καταφέραμε και μάθαμε την λειτουργία των blogs!       

0 Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ

Τον αγαπημένο φίλο μου τον λένε Γιώργο . Είμαστε συμμαθητές. Έχει έρθει στο σχολείο πρόσφατα και κατάγεται από την Θήβα. Σε όλα  τα διαλείμματα παίζουμε μαζί. Του αρέσουν πολύ τα μακαρόνια με κιμά και το παστίτσιο (όπως και σε εμένα). Όταν αλλάζουμε τάξεις γιατί λείπει η δασκάλα μας πάντα εμείς πηγαίνουμε στο ίδιο τμήμα!

5/1/10

0 Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

Το κάθε παιδί γεννιέται με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα (αυτές οι σκέψεις αφορούν στα μικρά παιδιά). Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χαρακτήρων:
Α) Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα παιδιά που τους αρέσει να αντιμετωπίζουν δύσκολα προβλήματα, να μην ντρέπονται να ρωτήσουν για κάτι που δεν γνωρίζουν, να θέλουν να μαθαίνουν και το κυριότερο, να μην τα παρατούν και το μυαλό τους να μην είναι μόνο στον βαθμό του σχολείου.

Β) Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα παιδιά τα οποία σηκώνουν το χέρι τους μόνο όταν ξέρουν κάτι και τους ενδιαφέρει μόνο να πει ο δάσκαλος ότι αυτός είναι καλός μαθητής και προσπαθούν συνεχώς να κάνουν τους έξυπνους.

Γ) Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν τα παιδιά τα οποία νιώθουν ένα σχετικό κόμπλεξ. Προσπαθούν να κάνουν φασαρία για να δείξουν ότι γνωρίζουν ότι λέει ο δάσκαλος και ότι είναι βαρετό να το ξανακούσουν.
Θέλω να επισημάνω κάποιες σοβαρότατες πληροφορίες στους γονείς και στα παιδιά:
α) Στα παιδιά επισημαίνω ότι αυτά που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία υπάρχουν πιθανότητες να πέσουν στην τρίτη.

β) Στους γονείς επισημαίνω να επιβραβεύουν τα παιδιά όταν κάνουν κάτι με σωστό τρόπο.

4/1/10

1 ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2


Η νύχτα έχει πέσει στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Οι φύλακες έχουν φύγει, τα φώτα έχουν σβήσει, τα παιδιά είναι ήδη στα κρεβάτια τους και κοιμούνται... κι όμως κάτι απίστευτο συμβαίνει, καθώς ο πρώην νυχτοφύλακας Λάρι Ντέιλι (Μπεν Στίλερ) βρίσκεται μπλεγμένος στη μεγαλύτερη και πιο φανταστική περιπέτεια της ζωής του. Ο Λάρι έρχεται αντιμέτωπος με μια επική μάχη που λαμβάνει χώρα... στους διαδρόμους του μεγαλύτερου μουσείου στον κόσμο. Και πρέπει να προσπαθήσει να σώσει τους πρώην "άψυχους" φίλους του από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Κατά την άποψη μου πρόκειται για μια εκπληκτική κωμωδία που μπορούν να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. 
Για να κατεβάσετε την ταινία πατήστε εδώ
Επίσης για να κατεβάσετε τους συγχρονισμένους με την ταινία υπότιτλους πατήστε εδώ

Αρχειo αναρτησεων του site