27/10/09

0 Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ

Η Μαύρη Καλλονή είναι ένα πανέμορφο άλογο, το οποίο στο μέλλον θα διοικηθεί από καλούς και άλλες φορές άσπλαχνους αννθρὠπους.

0 ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Τον ακολουθεί ο υπηρέτης του, Σάντσο Πάντσα και είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, στην οποία είναι αφοσιωμένος, αν και αυτή δεν έχει ιδέα για τον έρωτά του και δεν εμφανίζεται ποτέ στο βιβλίο.


0 Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Η τακτοποιημένη ζωή του πλοίαρχου Γκέοργκ φον Τραπ και των επτά ορφανών παιδιών του αλλάζει ριζικά μόλις φτάνει στο σπίτι μια νεαρή δόκιμη μοναχή, η Μαρία Αυγούστα, και αναλαμβάνει καθήκοντα δασκάλας. Με τη ζωντάνια, τη πίστη της στο Θεό και την αισιοδοξία της, αλλά και με το κέφι, την αγάπη της για τη μουσική και το νεανικό πείσμα της, καταφέρνει να κάνει
ευτυχισμένα τα παιδιά του πλοίαρχου αλλά και τον ίδιο. Η ζωή του αποκτάει καινούριο ενδιαφέρον κοντά στην Μαρία. Την ερωτεύται και την παντρεύεται, κι έτσι μαζί αντιμετωπίζουν όχι μόνο τις καλές στιγμές αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στη ζωή τους. Χάνουν κάποια στιγμή τα πλούτη τους, όμως με το τραγούδι τους δε γίνονται μόνο διάσημοι, αλλά και περνούν στον κόσμο το πανανθρώπινο μύνημα της ειρήνης και συναδέλφωσης με τη μουσική!
Για να ξεφύγουν απ' τον ναζιστικό κλοιό, φεύγουν από την Αυστρία, την πατρίδα τους, και καταλήγουν στην Αμερική.

0 Ο ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ

Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο απ' την πένα του Λέοντος Μελά.
Ο Γεροστάθης είναι με μια έννοια ένας δάσκαλος, ο οποίος διδάσκει
στα παιδιά να μην έχουν σχέση με το τεμπελιό και την λαιμαργία.
Πάντα τους έλεγε ότι τα χρήματα δεν έχουν τόση αξία όσο η υγεία.
Τώρα θα σας δώσω και εγώ μια συμβούλη, αν ακουλουθήσετε τις
οδηγίες αυτού του βιβλίου θα ζήσετε μια υγειέστατη ζωή.

Αρχειo αναρτησεων του site